Akkor érzed igazán jónak, ha egy kicsit csíp! Itt van, hogyan ellenőrizd a főzött krém hőmérsékletét - Mindmegette.hu.

A konyhai alapfelszerelés egyik legfontosabb, de nem mindig elengedhetetlen darabja a maghőmérő. Noha érdemes beszerezni, van egy egyszerű módszer, amellyel helyettesítheted. Nézd meg videónkat, ahol bemutatjuk, hogyan ellenőrizheted a főzött krémed hőmérsékletét egy praktikus trükkel!
A főzött házi krém kétségtelenül az egyik legfinomabb töltelék a süteményekhez, viszont a tojásalapú elegy elkészítése nagyfokú precizitást igényel. Fontos, hogy a tojásokat milyen hőmérsékletig melegítjük, mivel a túl alacsony hőfokon a tojás nyers maradhat, ami a krém sűrűségét is befolyásolja. Ezzel szemben, ha hirtelen magas hőmérsékletnek tesszük ki, könnyen rántotta formájában végzi. Az optimális hőfok, amelyet a profik konyhai maghőmérővel ellenőriznek, 80 Celsius-fok. De mi a teendő, ha otthon nincs ilyen készülék? Ne aggódjatok, mert van egy egyszerű és nagyszerű trükk, amivel megoldhatjátok a helyzetet!
Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának tehetséges cukrászmestere időről időre megosztja velünk a profik legértékesebb titkait. Már felfedte előttünk, hogyan készíthetünk csomómentes vaníliakrémet, mitől lesz csodálatosan selymes és fényes a csokimáz, és bevezett minket a házi gyúrt tészta titkos fortélyaiba is. Most pedig egy rendkívül egyszerű, de annál hasznosabb trükköt mutat be, amely különösen jól jön, ha éppen nincs kéznél maghőmérőnk.
A maghőmérő egy olyan konyhai eszköz, amely segít pontosan megmérni a sütemények, piskóták, kenyerek vagy más sült tészták belső hőmérsékletét a sütés során. A segítségével elkerülhető a nyers belső rész vagy az, hogy kiszáradjon, túlsüljön a tészta. Milyen esetekben használhatjuk? Íme: