Valószínűleg sokan nem is sejtették ezt.


400 millió forintra perelte a TEK-et a gyászoló család - Az ügyvéd véleménye szerint Kónya Gábor Lajos halála értelmetlen módon következett be.

A vitaminok pótlására a friss élelmiszerek mellett kiváló lehetőség a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök beiktatása az étrendünkbe. Fontos tudni, hogy ezeket a terményeket csúcsérett állapotban szedik, majd szinte azonnal lefagyasztják, így a bennük lévő tápanyagok és ízek megmaradnak. A fagyasztott élelmiszerek általában megőrzik vitamin- és ásványianyag-tartalmukat, ráadásul a szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalmuk sem változik - ahogyan azt az Academy of Nutrition and Dietetics is hangsúlyozza. Tehát, a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök nemcsak kényelmes megoldást kínálnak, hanem tápláló alternatívát is a mindennapi étkezésekhez.

Az Academy of Nutrition and Dietetics hangsúlyozza, hogy a fagyasztott élelmiszerek nemcsak időmegtakarítást jelentenek, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy szezonon kívüli, kiváló minőségű alapanyagokat fogyasszunk. Emellett a fagyasztás segít csökkenteni az élelmiszerpazarlást, mivel meghosszabbítja a termékek eltarthatóságát és lehetővé teszi a precíz adagolást.

A gyorsfagyasztás kiváló módszer az élelmiszerek tartósítására, mivel teljesen természetes módon, adalékanyagok vagy tartósítószerek nélkül őrzi meg az élelmiszerek frissességét. E folyamat során a zöldségek és gyümölcsök rosttartalma is megmarad, így a gyorsfagyasztott változatok éppolyan gazdag forrást jelentenek a rostok szempontjából, mint a frissen szedettek.

A hüvelyes zöldségek - mint a zöldbab, sárgabab, tarkabab, zöldborsó - a legmagasabb rosttartalmú táplálékaink, fogyasszunk hetente többször vagy akár naponta. Felhasználhatóságuk sokoldalú, salátát, levest és főzeléket is készíthetünk belőlük.

A téli hónapok alatt is érdemes naponta többször gyümölcsöt fogyasztani, hiszen ezek nem csupán gazdag forrásai a vitaminoknak és ásványi anyagoknak, hanem antioxidánsokban és rostokban is bővelkednek, amelyek elengedhetetlenek egészségünk megőrzéséhez.

A zöldségmixek varázsa abban rejlik, hogy a különböző színű zöldségek eltérő tápanyagokban gazdagok. Minél színesebb a zöldségek összeállítása, annál inkább kiemelkednek a zöldségek jótékony hatásai, és gazdagabb élményt nyújtanak a táplálkozásban.

Related posts