Gyerekek nagy kedvencei - Palacsintatorta | ma7.sk A palacsintatorta igazi különlegesség, amely nemcsak ízletes, hanem látványos is! A gyerkőcök imádják, hiszen minden egyes falat egy új élményt nyújt. A rétegek közé különféle krémek, gyümölcsök vagy cso

A tejben alaposan összekeverjük a tojásokat, a különböző liszteket, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és az olajat. Ezután félretesszük, hogy egy kicsit pihenjen.
Kezdjük el a puding főzési folyamatát! Először is, öntsünk 4 dl tejet egy lábasba, és kezdjük el melegíteni. Közben egy külön tálban vegyítsünk össze 1 dl tejet a tejszínes pudingporral és a cukorral, majd ezt a keveréket fokozatosan adjuk a forró tejhez. Folyamatos keverés mellett főzzük készre az elegyet. Amint elkészült, egy evőkanál vajat keverjünk bele, hogy még krémesebb legyen az állaga. Ne felejtsük el letakarni a pudingot, hogy ne képződjön rajta bőr! A csokis pudingot is hasonló módon készítjük el: a főzés végén adjunk hozzá 5 dkg tejcsokit a forró pudinghoz, és jól keverjük el, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Miután mindkét puding kihűlt, tálalhatjuk őket, akár külön-külön, akár rétegezve egy ínycsiklandó desszertként!
Egy körülbelül 22 cm átmérőjű serpenyőben megsütjük a palacsintákat, ebből a mennyiségből 15 darabot kapunk. Kihűtjük.
A palacsinták töltését többféleképpen csinálhatjuk, simán meg is kenhetjük a kihűlt pudinggal, vagy játszhatunk is kicsit vele. A pudingokat habzsákba töltjük, az első palacsintára körbe három csokis pudingsávot nyomunk, mintha céltáblát készítenénk. A pudingsávok között maradjon hely. Rátesszük a következő palacsintát és ott, ahol nincs alatta csokis puding, picit benyomkodjuk, és a tejszínes pudingot ezekbe az üres sávokba nyomjuk. Így rétegezzük addig, míg elfogynak a hozzávalók. Közben szórunk rájuk egy kevés málnát és áfonyát, de bármilyen más gyümölcsöt használhatunk. A legfelső palacsintán eligazítjuk a maradék tejszínes pudingot, és további gyümölcsökkel díszítjük. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.