Íme egy egyedibb változat: **Szaftos BBQ borda, ami minden falatnál elolvad a szádban** Képzeld el, ahogy a füstölt, ízes fűszerekkel borított bordák lassan sülnek a grillen, miközben a BBQ szósz ínycsiklandóan csillog rajtuk. Az omlós hús minden falat


Aki pedig azon akadna fenn, hogy a borda sok magyar étteremben a csontos karajt jelenti, annak sem kell egyből megvetnie ezt a receptet. Valóban, a magyar köztudatban a rántott borda él leginkább, ami a csontos karajt jelenti, de a borda kifejezés ugyanúgy használható a csontos oldalasra is. De nézzük is, hogyan készül az omlós BBQ borda!

Az oldalast darabonként felaprítjuk, vagy ha otthon nem szeretnénk ezzel bíbelődni, érdemes megkérni a hentest, hogy vágja fel számunkra.

A sót feloldjuk a vízben, és az oldalast beáztatjuk ebbe az oldatba 1 órára. Mikor letelt az egy óra, a húsokat kivesszük a sóoldatból, hideg vízzel átöblítjük és nagyjából szárazra töröljük.

A fűszereket összekeverjük egy kisebb tálban, és alaposan bedörzsöljük vele a húsokat. Egy tepsibe fektetjük őket, lefedjük zsírpapírral és alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 1,5 órára.

Ezután eltávolítjuk a takarást, és a húsokat megkenjük a BBQ szósz felével. Folytatjuk a sütést további 20 percig, majd félidőben ismét átkenegetjük a maradék szósszal. Tálaláskor ízlés szerint választhatunk köretet.

A sóban való pácolás első ránézésre talán bonyolultnak tűnik, de megéri rászánni az időt és energiát. Ez a módszer nemcsak szaftosabbá varázsolja a húst, hanem biztosítja, hogy az ízletes sóosszesége minden falatban jelen legyen. Ráadásul ezt a technikát bátran alkalmazhatod más, egészben sült húsfélékhez is, mint például csirkecombokhoz vagy tarjához. Az eredmény garantáltan lenyűgöző lesz!

Related posts