Razzia zajlott a plázákban, és elképesztő körülmények uralkodnak az éttermekben.


Plázákban található éttermeket vizsgáltak, és igazán aggasztó eredmények érkeztek.

A hatóságok folyamatosan figyelemmel kísérik az éttermek működését, és az ellenőrzések alól a bevásárlóközpontokban üzemelő étkezdék sem vonhatják ki magukat. Az utóbbi években már számos problémát tárt fel a szakértők csapata. Most újabb ellenőrzések zajlottak, és a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság nyilvánosságra hozta a legjelentősebb hiányosságokat, ahogyan azt az Infostart cikkében is olvashatjuk.

Komoly élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) három budapesti bevásárlóközpont ételudvarában - számolt be az InfoRádiónak Eitmann Norbert, a hatóság kommunikációs vezetője. A Westend City Center, a Pólus Center és az Árkád területén végzett célzott ellenőrzések során 12 vendéglátóegységet vizsgáltak, és számos szabálytalanságot találtak.

A legfontosabb kihívások:

Eitmann Norbert kijelentette, hogy azonnali bezárásra nem volt szükség, de a problémás élelmiszereket azonnal ki kellett vonni a forgalomból. Az üzemeltetőket sürgősen felszólították a hiányosságok orvoslására. Az ellenőrzések során hatósági eljárások indultak, és ezek lezárása után nyilvánosságra kerül a szabályszegő éttermek listája. A kiszabott bírságok mértéke akár több százezer forintra is rúghat, attól függően, hogy a hatóság munkatársai milyen súlyos jogsértéseket tárnak fel.

Az NKFH kiemelte, hogy a fogyasztók tudatossága kulcsfontosságú. Érdemes előre tájékozódni az éttermekről, például értékelések és vélemények olvasásával. Amennyiben higiéniai problémákat észlelnek, javasolt elkerülni az adott helyet. A hatóság utóellenőrzéseket is tervez, nemcsak a szóban forgó plázákban, hanem más bevásárlóközpontokban is.

A razzia célja, hogy a vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonságát és higiéniai állapotát javítsák, valamint hogy az ilyen ellenőrzések segítségével csökkentsék a komoly szabálytalanságokat, amelyek közvetlen kockázatot jelenthetnek a fogyasztók egészségére.

Related posts